'Effe' snel

12:25

Nog steeds geen kostuumfoto's van de larrup!! Ik ben nu eigenlijk wel mild gefrustreerd. Als ik het in pepertjes op een menukaart moet uitdrukken, zit ik op twee van de vijf pepers.. Ik had gewoon zelf de boel op de foto moeten zetten. Ach, als ze er volgende maand nog niet zijn, doe ik dat maar. 

Ondertussen kan ik niet stilzitten. En dus zocht ik afgelopen maandag iets om snel te doen. Geen tienduizend sierstiksels of ingewikkelde aanpassingen. Gewoon een patroontje dat snel een kledingstuk kon worden. Met de enorme berg stoffen in mijn kast moet dat toch wel lukken..

Lang verhaal kort: ....dat lukt niet zomaar.

Ik raak verschrikkelijk inspiratieloos als ik geen doel heb om naar te werken. En dan ga ik moeilijk doen om het moeilijk doen. Net dat ene patroon uitzoeken waar je toch niet de juiste stof voor hebt. Of iets willen maken met een lapje stof waar je dan weer net geen patroon bij kan vinden. Ga zo maar door.
Na een uur lapjes en patroontjes uitleggen kwam ik tot de conclusie dat ik de boel in de fik zou steken als het nog een uur zou doorgaan op deze manier.
En aangezien mijn nichtje de atelierruimte ook huurt...is dat geen goed idee. 
In mijn bozigheid pakte ik het eerste, beste rekstoflapje dat ik kon vinden. Ik dacht aanvankelijk dat het een katoenjersey was. Een strijkbeurt later, bleek het toch wel synthetisch te zijn. Ahem.
Ik zocht een patroontje uit dat uit niet meer dan 3 patroondelen bestond. Een topje. Dus, voorkant, achterkant en mouw. Geen gedoe. Het hoefde niet eens meer helemaal 'mij' te zijn. Als ik maar iets maakte.
En dus werd het een wikkeltopje.

Hier liggen wat patroondelen rommelig bij elkaar. Zoals ik al zei, ik was gefrustreerd.  De voorkant moest ik dubbel knippen, anders valt er niks te wikkelen. Het is een nepwikkel overigens. De schuine patroondelen stik je vast op de zijnaad. Er zaten rare happen in de zijkant. De bedoeling was, dat dit geplooid werd, om een soort rimpel/kreukel/whatever effect erin te krijgen. Goed dan, maar meer gefriemel dan dat wilde ik niet.

Zoiets ofzo moet het effect zijn.  Oh, en in mijn bozigheid had ik natuurlijk al helemáál geen zin om de naaimachine aan te doen. Dus alleen locken, dat kan gelukkig met jersey/rekstof. Bij katoen of zijde hoef ik dat niet te proberen. Snel doorlocken! En na 50 minuutjes was het dan ook af. van begin tot einde. Ik kon opgelucht ademhalen..


Af! ik weet niet of het helemaal mijn ding is. Maar ik ben allang al blij dat ik iets kon doen met m'n frustraties. Voor een snel-snel projectje ben ik er blij mee. Alles kan er beter aan.


Even de voorkant van dichtbij, voor het vreemde rimpel/wikkel effect. Als ik het shirtje wat lager doe, zit het mooier, maar zonder hemdje eronder krijg je dan een redelijk asociale voorgevel, ahem. Het grootste leermoment zat 'm voor mij meer in het feit dat ik frustratie om heb kunnen gooien in iets creatiefs, en dat het creatieve dat eruit kwam nog wel een beetje gelukt is ook. Woohoo! :)
You Might Also Like

1 reacties