Afgemaakt

21:59

Pff, het is veel te lang geleden dat ik een update heb geplaatst. Foei Simone! 
Het plan was eigenlijk om een grote kostuum update te geven. Ik heb voor Chronos een heel nieuw pakje gemaakt. Allerlei work-in-progress foto's staan klaar. 
Maar ik zit nog steeds met smart te wachten op foto's van het evenement, zodat het kostuum in actie te zien is. 

Dus vandaag heb ik me aan iets anders gewijd. Mijn moeder had nog een rokje liggen, een half-af project. Vandaag heb ik dat project maar afgemaakt.Een prachtige lap crepestof met een paisly print! Gewoon een rechte lap die al heel mooi aan de onderkant was omgezoomd. Ook zat de rits er al deels in!


Ha, spot de rits! 
Mijn nichtje had de oude tailleband eraf gehaald voor me en de rits nog even aangeregen. Het tailleband dat erop zat, was 68cm lang..  Da's een beetje... krap voor mij.  Er moest een nieuw tailleband op. Hoe moeilijk kan dat zijn, nietwaar? Even een paar reepjes stof knippen en aan de rok zetten. Ik dacht dat ik wel kon inschatten hoeveel cm mijn taille ongeveer was, plus wat beweegruimte. Conclusie: Ik kan niet zo goed schatten.


Hm.....  Opnieuw inzetten dan maar? Nee, ik ben lui, het is in plaats van een tailleband, een heupband geworden en zo zit de rok ook prima.


Wat ging er goed?
Het opnieuw plooien van de rok. Ik heb geen goede relatie met crepe. Het wil nooit onder de naaimachine blijven liggen. Maar bij deze ging het echt heel goed!!

Waar ben ik blij mee?
 Al het voorwerk dat mijn moeder en nichtje hebben gedaan.  Supernetjes.. Op een dag word ik ook zo goed.

Wat kan beter?
Eh... m'n eigen maten inschatten...


Hopelijk is de  volgende post m'n kostuumpost van Chronos!!!
You Might Also Like

1 reacties

  1. Geweldig stofje! Vond ik toen al en vind ik nog steeds. Erg leuk om te zien dat jij het nu gaat dragen. Enne voortaan gewoon die centimeter pakken en om je nek laten hangen als je met een werkje bezig bent ;-)

    xxxxxxxxxxxx
    mams

    BeantwoordenVerwijderen