Kostuumdrama deel 4 - de leste

21:07

Ik heb dit blogje nu al 10 keer geschreven, gelezen en weer gedelete. Serieus.
Ondertussen ben ik ook al weer een project of wat verder, want ik sta niet stil. Maar ik had mezelf beloofd om al het kostuumdrama op te schrijven. 
De reden dat ik deze post steeds delete is dat ik eigenlijk geen goede foto's heb om het verhaal rond te schrijven. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar het kostuum laat zich niet fotograferen zoals ik het wil. Er zijn vast pro's die het wel kunnen, maar er ontbreekt ook zoiets als tijd. 
Het kostuum is ook geen pro-foto's waardig. Het was een enorme haastklus. Ik wilde teveel in te weinig tijd (hey, what's new?) en concessies doen is stom. 
Niet alleen Mannetje's kostuum was vorig jaar gejat, ook mijn Charm kostuum is onbedoeld van eigenaar gewisseld. Dus daar zat ik dan. In m'n atelier in Pijnacker. Vijf dagen voor het evenement en nog steeds niks om aan te doen.
En natuurlijk was ik veel te eigenwijs om iets te lenen van iemand. Of een oud kostuum af te stoffen. Pfffff, waar is de uitdaging dan? Dat was niet passend voor mijn personage. Ik wilde iets kittigs! Iets met leer en een jurkje en een jas en en en... oh ja ik werk ook nog 32 uur op kantoor...

Dus:  verstand op 0 en  volle kracht vooruit!
*kuch*...
/panic!

Moeder ingeschakeld om aan zwart nicky velours te komen voor een overjas/vest. Een stof waarvan ik dacht dat die redelijk "standaard" was voor de gemiddelde stoffenwinkel/markt. Uiteraard niet te krijgen in Rotterdam, en in Leiden ook al niet. Gelukkig kon mijn moeder mij verder helpen. De stof zelf bereikte mijn atelier op donderdag, en dankzij de skillz van mijn Mannetje zat de jas gauw in elkaar (vele handen..). jeej!

Met Nichtje geshopt voor een basisjurkje. Zwart. Simpel. Dat lijkt een redelijk haalbare opdracht, right? Gewoon een skaterdress, zoals dat dan heet.. Zo'n jurkje vinden, kostte de hele middag/avond aan gebundelde shopping-powers. Grrrr, dat stond niet in de planning!

Moeder ook maar ingeschakeld voor leer. Die wist een leren broek uit een kast te toveren. De broek was van Zusje, maar ze droeg 'm nooit. Dus die mocht ik hebben. Alleen wilde ik een leren jurkje.. Of tuniek.. In ieder geval geen broek. Maar wat niet is, kan nog komen. Vol optimisme pakte ik een tornmesje en trok de broek uit elkaar. Al snel ontstond een idee voor een jurkje. Misschien ging dat nog wel lukken ook


tadaa, uit de broek herrees een voorpand!

Het leer van de broek is niet supermooi. En ik had ook niet genoeg leer in één broek voor een jurkje. Een poging om pandjes van leer af te wisselen met pandjes van skai leer faalde miserabel. Ondertussen besloot mijn naaimachine ook dat het spoelhuisje net zo goed los kon komen van de machine, en vlogen er twee leernaalden naar m'n gezicht omdat ik ze niet strak genoeg had vastgeschroefd.

Maar waarom zou ik zomaar het bijltje erbij neergooien? Stoppen is voor mietjes!

Thuis had ik in m'n bakken larpkleding nog een leren broek gevonden. Een leren broek is ook wel een beetje larper basiskit. Dus ik was gered! Geen vieze skai/leer hybrides nodig, hah. Wel had ik nu een enorm tijdsprobleem. Het was al donderdag, nog een dag voor de larp. Ik kon mezelf niet opdelen. Dat leek, gezien de hoeveelheid werk die er nog lag, wel de enige reeele optie om alles af te krijgen.

Gelukkig was daar Onna. 
Onna had mij al meerdere malen via de chat/whatsapp moeten aanhoren over dit redelijk debiele plan. Ze had ook al aangeboden om in haar kledingkast eens te kijken wat ik kon lenen. En ze wees mij ook op mijn gebrek aan alles om de klus nog af te krijgen.
Onna is mijn held. Op de vrijdag van de larp kwam ze helpen! En ik had die hulp écht nodig ook. Ze had nog extra accessoires mee, een warm vest want nicky velours is ook weer niet zo heel warm.
Samen gingen we supersnel en efficiënt te werk.
De tweede broek werd als een malle uit elkaar getrokken en omgevormd tot meer jurkpandjes. Ik had zelfs nog tijd om wat semi-interessante sierstiksels uit te proberen op het rugpand.


sierstiksels. So decorate, very style, wow. :P

De binnenkant van de naden kreeg ik eerst niet mooi plat. Het bleef maar uitstaan.. en dat zag er niet uit. De oplossing? Lijmpistool. Ja. Ik heb kleding gelijmd. Het werkt. Aw yeah!
mwahahahahaha!

Mijn hesje/overjurkje was om half zes 's middags af. Dat hebben we gevierd met lekker eten. 
Het probleem is dus dat ik geen mooie plaatjes heb van de hele outfit. Zwart op zwart op zwart fotografeert echt voor geen meter met de mobiel. Sorry. 


de voorkant. nee het is verder niet afgewerkt. maar halleluja het was af!

Dus:
Mama, Nichtje, Zusje, Mannetje en Onna.. EXTRA SUPERBEDANKT!
Iedereen die me in de periode tussen Gala Nocturna en Charm heeft moeten tolereren: SUPERBEDANKT!
Ik was geloof ik niet zo lief meer op het einde. Ik beloof beterschap.

Echt.You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat een monsterklus! Maar het moet een hele opluchting zijn geweest dat je uiteindelijk niet naakt op Charm rond hoefde te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen