Midirok Madness

20:01

Perfecte timing met de camera.. ahem
Een midirok. Ik zag ze al een tijdje hangen in winkels zoals H&M en Zara. Op een model ziet het er best hip uit. Met een slobbertrui erboven, of enorme hakken eronder.
Toch durfde ik er lange tijd niet aan. Midi is al gauw tuttig en braaf in plaats van  edgy zoals op modefoto’s.  Maar ik moest toegeven, de lengte is wel heel comfortabel. Zeker nu ik veel fiets en het kouder wordt..
Quick & Easy? jaaa ja...
Dus ik waagde me aan een midirokpatroon.  Waarschijnlijk van mijn moeder gekregen. Want ik kan me niet herinneren dat de Volkskrant iets met foto's in enveloppen deed.  De stof is ook door moeders gedoneerd (dankje, mam!). Een prachtige lap katoen, of wol.. Ik weet het heel eerlijk gezegd niet. Het is soepel en voelt niet synthetisch. Wat ik wel weet, is dat ik ermee moest puzzelen. Ik kon geen vleug ontdekken. De stof was ook slechts 90cm breed. Dus moest ik een rokpand in tegengestelde richting leggen. Hopelijk is dat niet te zien.
Zijn het nootjes of appeltjes.... hoe dan ook, de stof is prachtig!
ARGGRRRR.. ik wilde voering. Ik haat voering, maar ook weer niet. Want wat ik meer haat, is een kruipende rok. Ik wil ik dat m’n kleding zit zoals het moet, niet zoals het zelf wil zitten. Natuurlijk was ik veel te ongeduldig om de voering netjes te spelden en verzon ik een efficiëntere manier van patroonbladen vastzetten op de stof.

Om het mezelf lastiger te maken, voegde ik een blinde rits toe. Die dingen zijn fantastisch. En ik vind ze zelfs fijner inzetten dan een reguliere rits. Daarnaast vind ik het resultaat mooier. Een blinde ritsvoet is wel een must-have als je zo’n blinde rits mooi wil inzetten. Ik zou niet weten hoe je het anders netjes voor elkaar krijgt
      
Doordat ik in de tussentijd nog een ander kostuum afmaakte, bleef dit project maar liggen. Gisteren rondde ik het pas af, terwijl ik in september er aan begon. Het stylen van een midirok blijft lastiger dan andere kledingstukken. Ik denk dat, dat ook is omdat ik deze lengte verder niet in m'n kledingkast heb. Dat wordt expirimenteren.

Selfies maken met een midirok is heel stom. Ik ben al niet zo'n selfieheld en het lijkt dan alsof m'n benen afgehakt zijn. Of m'n hoofd staat er half op, ook niet zo charmant. Gelukkig wilde m'n vriend wel wat foto's maken.

Mijn conclusie? Het zit lekker en volgens mij is het stylen ook redelijk gelukt. Met pumps in plaats van laarsjes, krijgt de rok een vintage gevoel. Dat is leuk om mee af te wisselen. Ik denk dat ik nog wel wat midis ga maken de komende tijd.

You Might Also Like

6 reacties

 1. Argl, jij kunt t gewoon wel hebben...ik zie er altijd uit als een oma, hoe hip de midi ook is. Super dat t zo werkt voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik snap je frustratie wel. De omalook ligt echt op de loer met deze lengte ;) hoge schoenen maken heel wat goed

   Verwijderen
 2. Prachtige stof en leuke rok! Misschien ook leuk met een getailleerd jasje/blazer als het nog kouder wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en goed idee! Ik denk wel dat het een korte blazer/jas wordt. Misschien iets met leer om het geheel wat stoerheid te geven

   Verwijderen
  2. Dankjewel en goed idee! Ik denk wel dat het een korte blazer/jas wordt. Misschien iets met leer om het geheel wat stoerheid te geven

   Verwijderen
 3. Both retail and on-line sports activities betting are legal, however the on-line activity was stunted for the primary 12 months and a half of service due to 1xbet korea of} an in-person registration requirement. Now that the requirement has passed, there are more than a dozen sportsbook apps working in Iowa. Its legislation allows for each of its land-based casinos to apply for a license to operate a physical and on-line sportsbook.

  BeantwoordenVerwijderen