it's alive!

19:51

Aha! Een nieuw blog voor mij. Eentje speciaal om mijn zelfmaakcreaties in bij te houden. Vernoemd naar mijn allerfavorietste stukje gereedschap bij het kleding maken. Het tornmesje. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn tornmesjes moest. Met grote regelmaat gebruik ik er één om het zoveelste scheefgenaaide stikseltje uit te halen. En omdat ze vaak zo klein en schattig zijn, raak ik ze ook regelmatig kwijt. Soms is het alsof die dingen pootjes hebben gekregen en bang zijn voor me. Ik denk dat ik ondertussen wel 20 tornmesjes heb, waarvan ik de locatie weet van 3.

Maar goed, genoeg over mijn warrige staat van leven. Sinds half augustus hebben mijn nichtje Lon en ik een kleine werkplaats. Hier werken (en ouweh**ren) wij minstens drie keer per week aan (over) onze creatieve uitbarstingen. Heerlijk om een plekje te hebben waar je de boel de boel kan laten als je geen zin meer hebt om verder te gaan. Geen kat te bekennen die ook geïnteresseerd is in hetzelfde lapje stof, of van de schaar ineens haar nieuwe BFF maakt. 
Mijn lieve moeder was ook maar wat blij met deze ruimte. Achter de schotten van haar zolder kwamen spontaan bakken vol stof tevoorschijn. Ik denk dat ik nu zo'n 20 kilo stof rijker ben. Als toetje kreeg ik ook haar breimachine mee inclusief 10 kilo aan wol. Alleen de handleiding ontbreekt.... tja.

Dus nu de uitdagingen van dit blog. 
1:Dit blog trouw bijhouden. Ik ben een 1e rang chaoot en vergeet soms dat dingen bestaan. Zo is mijn vorige blog ook een stille dood gestorven. Maar ik heb nu iets om over te schrijven, dus dat komt hopelijk goed! Ik wil toch wel wekelijks een update geven over een project of andere kledingmaak-gerelateerde onderwerpen.
2:Zo veel mogelijk maken van de lappen stof die ik nu bezit. Zeker voor niet kostuumigs moet dat goed te doen zijn.
3:Verbetering bij mijzelf constateren. Mijn innerlijke perfectionist wordt blij van verbetering en ik vind het ook leuk om mijzelf uit te dagen.

Ter afsluiting een selfie en een foto van een jurkje dat ik recentelijk heb afgemaakt. Aw yeah!


You Might Also Like

2 reacties

  1. Oh wow, wat een lief jurkje! Heel veel succes met je blog! Vergeet niet regelmatig een link op FB te zetten, dan zal ik je zeker volgen.

    Groetjes Margriet

    BeantwoordenVerwijderen