Een jassie!

20:46

Ik wilde al geruime tijd een jas/jasje maken. De eerste poging faalde vrijwel direct na het knippen van het patroon. Ik liet de stof aan mijn moeder zien, die me vervolgens haarfijn uitlegde dat uitgerekend die stof niet geschikt was voor jassen. Nog even overwoog ik om stoïcijns tóch een jasje ermee te maken.. Maar m'n motivatie was al doodgevroren. Nog voordat er een foto van was gemaakt als bewijs...  Dus op naar poging twee. Het idee werd een kort jasje van wol, met een schuine voorsluiting.Ha! work in progress en mijn nieuwste huishoudliefde, de stoomstrijkbout. Met een druk op de knop komt er een enorme lading stoom uit en de kreukels verdwijnen spontaan! Dat was ook hoog nodig bij dit lapje. Ahem, tot zover mijn huishoudvlijt.

Het was een beetje passen en meten, want zo veel van het lapje was er nog niet, dus het moest ook allemaal in één keer goed. No stress!

Ennnn we zijn halverwege! Nog zonder mouwen, maar het idee van de schuine halslijn lijkt te werken!

En toen arriveerde de afwerkfase. Ik vond het jasje nogal...degelijk worden, dus lak omslagband om het hele ding een beetje meer..mij... te maken. Langs alle randjes is het band verwerkt.

details! hier bezig met handafwerken.

Af!!! en ook de reden waarom ik vaak selfies maak.. Mijn lieve mannetje is geen geboren fotograaf. Dit is serieus het beste dat we voor elkaar kregen. In elke voorkantfoto zat beweging XD

En de achterkant! 

Waar ben ik blij mee?
De stof is fantastisch. Het is heel mooi wol, zwart met kobaltblauw. En ik ben blij met hoe het lakband mooi om de stof heen valt. Wat heerlijk om mee te werken! 
Wat kan beter? 
De binnenkant. En die laat ik lekker niet zien (sorry oma, maar dan mag ik 'm niet meer aan van u!!). Ik had niet voldoende opgelet met het knippen van m'n voering... dus dat schiet een tikkie te kort. Aan de buitenkant zie je het gelukkig niet, en ook niet als ik het jasje open draag. Maar het voeren van een jasje blijft een lastige klus.

Al met al ben ik heel tevreden over het resultaat. De jas sluit met drukknoopjes. Ik weet alleen nog niet of het een buitenjas of binnenjas is :)
You Might Also Like

3 reacties

 1. Lieve Simone,

  Dat moet toch een aanmoediging zijn zeg! Een gevoerd jasje maken is lastig en dat is je toch maar goed af gegaan. Ziet er hartstikke leuk uit!!
  Ben erg benieuwd naar je volgende project ;-)

  xxxxxxxx
  mams

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk met je lakrandjes, toch een beetje stoerder. En hey, ik wil ook al jaren een winterjasje maken en je bent me toch maar mooi voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel netjes, ook nog eens de knopjes onzichtbaar weten weg te werken. En een leuk model.

  BeantwoordenVerwijderen