Jassie no more (kostuumgedoe)

22:42

Tijd voor een larpkledingstuk.
Ik wilde al heel lang iets nieuws voor mijn Charm personage. Iets moois van leer of suede, aangezien Ilayda (personage) een scout-achtig-kittig iemand is. Haar vorige outfit is gemaakt door een goede vriendin van mij (Harma!!) en ik ga de kleding ook zeker bewaren, het is te mooi om weg te doen. Wie weet komt er weer een volgend karakter. Het is nu te 'lief' geworden voor Ila. 
Telkens weer zag ik supermooie dingen, en telkens weer gaf ik mezelf een excuus om toch maar niks te kopen. 

Dat was ik vandaag ineens zat.
Ik werd wakker met een 'idee'. Er lag nog een suede jas die ik zo af en toe droeg. Meer af dan toe. De jas was van zwart suede, niet superdik, maar wel erg mooi en diep van kleur. Omdat de jas al half getailleerd was, kon ik hier wellicht iets mee. Pas toen de jas op de pop hing begonnen de ideeën daadwerkelijk een beetje te komen.

De jas! hier nog perfect onschuldig en jassig.

Zwart is trouwens echt irritant om goed te fotograferen. er zit dus nog een soort van blouse-achtige kraag op. Die moest eraf. Dat en de drukknopen. bah bah, weg ermee!

wait wut? een jurkje??

Midden voor dicht gemaakt en een nieuwe hals! Dat schiet al op. Alleen was het model nog steeds erg zakkig. Het is hier niet goed te zien, maar alle naden zitten aan de buitenkant en zijn dicht langs de rand afgeknipt. Ik wilde zonder rits, knopen of corsetsluiting in de jurk komen, dus stikte ik voorzichtig centimeter voor centimeter er randjes af. Tot ik een beetje model en taille begon te zien.


En hier was het jurkje bijna af! inclusief rood sierstiksel.

En toen ging er bijna iets mis. Ik probeerde het jurkje op de paspop aan te trekken, om het verschil te zien met de jas. Alleen vergeet ik wel eens dat de schouders van Pop van piepschuim zijn en voor geen meter mee geven. Om in het jurkje te komen, moet je dus van vlees en bloed zijn en niet van piepschuim en ikea-kussenvulling.  Dus dan maar foto's plat en en op het enige aanwezige levende model ;)
Ik ben zo blij met mijn naaimachine. Hij gaf geen problemen met sierstiksels maken op suède. 

Shit, weer zo'n selfie. Vergeef me voor mijn vermoeide gezicht.. maar zoals te zien, er zit taille in het jurkje.

Al met al ben ik heel blij met dit project. Het begon als een half idee vanmorgen en in twee uur maaktijd is het dit geworden. Voordeel natuurlijk dat het al voor een heel groot deel in elkaar zat. Maar ik moet zeggen dat ik steeds minder bang begin te worden voor (dun) leer en suède. Mijn naaimachine heeft er zelfs een speciaal voetje voor en de stof glibbert tenminste niet weg zoals bijvoorbeeld satan satijn doet. 
Het jurkje loopt asymmetrisch.. Na het inkorten, bleek de jurk achter toch wat oncomfortabel kort. Dus weer een lappie aan gezet.

Waar ben ik blij mee?
 Dat ik van een half plan een leuk jurkje voor Charm wist te maken. Dat ook semi-warm is!
Wat kan beter?
Het jurkje was wat...kort, gelukkig had ik nog een lapje over. Ennn...Ik had dat leervoetje eerder moeten vinden.. 
You Might Also Like

1 reacties

  1. Super toch! Dat is nog eens pimpen. Misschien nog een rode veter kruislings aan de manchetten zetten?
    Ben benieuwd naar je volgende pimp.
    xxxxxxxxxx
    Mams

    BeantwoordenVerwijderen