Pinterest inspiratie

21:44

Pinterest. Ik heb een haat-liefde voor Pinterest. Het staat bomvol mooie plaatjes, leuke Do It Yourselves en voorbeelden van zo’n beetje elk onderwerp dat je kan bedenken. Een ‘uurtje’ Pinteresten vertaalt zich bij mij in een hele middag met 50 tabbladen naast elkaar woest pinnen en liken. Na zo’n middag Pinterest ben ik meestal van plan om iets te maken. Inspiratie! Maar daar ligt het gevaar van Pinterest. Negen van de tien “how to make X” plaatjes, eindigen vaak in een drama. Tot aan het punt dat er zelfs een hele website aan is gewijd, kijk zelf maar! 


Een gewaarschuwd vrouw telt voor twee, zou je dan denken. Dat dacht ik ook. Toch moest en zou ik een rokje namaken. Hoe lastig kon het zijn? Het voorbeeldplaatje zag er heel simpel uit. Daar kwam bij dat ik dit jaar weer een cadeau voor mijn zusjes verjaardag wilde maken. Vorig jaar kreeg mijn zusje een kattenkrantjurk en daarvoor maakte ik een groene blouse. Dit jaar besloot ik een setje kleding te maken. Een blouse en dat ene Pinterestrokje.
Uit een Knip (november 2015, mijn favoriet!) pakte ik een passend basismodel. Op basis van dat patroon wilde ik de aanpassingen doen zoals in het plaatje beschreven. Ik knipte aan één zijde van het voorpand in het patroonpapier. Zo ontstaat er ruimte en creëerde ik  volume in de rok. Op papier dan.
Met de Pinterest-fail website vers in mijn achterhoofd, besloot ik eerst een proefmodel te maken. Van oninspirerende grijze stof. Het proefmodel bleek algauw veel te groot! Die maat 36 van de knip is toch niet helemaal de 36 die ik mijn zusje zou geven. Met wat handig speld werk kreeg ik het model toch op de pop en leek het al aardig op het originele plaatje! Op naar de echte stof.
 Met zalmroze broderie-anglaise herhaalde ik de stappen zoals bij het grijze proefmodel. Het katoen was erg licht en doorschijnend, dus moest er ook voering in. Ik had bedacht om een setje kleding te maken, dus vond ik een bloemetjesstof voor een bijpassende blouse. Beide stofjes heb ik van mijn moeder gekregen, dus ik heb geen idee waar ze zijn gekocht. Datzelfde geldt voor de rits en de glazen knoopjes.

De blouse komt uit de knip van april 2016. Het vintage nummer. De blouse is erg schattig, wederom valt maat 36 ruim. De hals was origineel met een striksluiting. Dat leek me maar een gedoe. Dus paste ik het naar mijn eigen smaak aan.
Ik ben er nog niet over uit of ik het pinterest plaatje echt heb nagemaakt. De broderie anglaise valt een stuk stijver dan de grijze stof. Het is geen gefaald project want de rok is goed draagbaar. Het is alleen niet 100% het plaatje. Wat het wel is? Een echt lente-zomer setje. En het aller belangrijkste: Mijn zusje straalt erin!!

You Might Also Like

1 reacties

  1. Op zich is het niet erg als de stof iets stijver is, dan zou juist de klok-vorm van de rok beter uit moeten komen. Misschien dat je de rok nog iets wijder had moeten uitdraaien. Nu kan de zoom nog 'glad' vallen, maar als hij nog wat wijder was geweest, was de stof bijna gedwongen om in zulke golven te gaan vallen.
    Dat is natuurlijk altijd een beetje giswerk, en ook heel erg afhankelijk van de stof.

    Het is een prachtig setje geworden, bijzondere combinatie van kleuren ook! I like it!

    BeantwoordenVerwijderen